Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Toer de boer

Beste varkenshouder en medewerkers,

U weet als geen ander, hoe belangrijk een goede darmgezondheid is voor de prestaties op uw bedrijf. Maar hoe krijgt u nu grip op darmgezondheid? Om u hierbij te ondersteunen, organiseren De Oosthof Dierenartsen, De Heus Voeders en MSD Animal Health op dinsdag 8 december van 20.00 tot 21.00 uur een online bijeenkomst over darmgezondheid.
 
Gezonde darmen, beter rendement!
Tijdens deze bijeenkomst geven we u graag praktische tips en handvatten om de darmgezondheid op uw bedrijf - en daarmee uw bedrijfsrendement! - verder te verbeteren.
 
Programma
Deze bijeenkomst is exclusief bedoeld voor vleesvarkenhouders, zeugenhouders en medewerkers. Het belooft een leerzaam uur te worden met genoeg ruimte voor vragen. Het programma ziet er als volgt uit:

Grove vezels: van gezonde naar fitte zeugen.
De Heus Voeders, Godfried Groenland, dierenarts en Albert Timmerman, productmanager
Door de specifieke anatomie van de maag komen maagzweren voor in de moderne varkenshouderij. Via slachtlijn en bloedonderzoek maken we de consequenties duidelijk. De indirecte schade op het zeugenbedrijf is aanzienlijk. Alleen fitte zeugen leveren topprestaties en vitale biggen. Dit kan alleen als het maag- en darmkanaal optimaal functioneert. Door middel van de juiste grondstofkeuzes en toepassing van Matrix Wals Technologie kunnen we de maag- en darmgezondheid van het varken positief beïnvloeden.
 
PIA Preventie: Pak deze onzichtbare vijand aan!
MSD Animal Health, Nico Wertenbroek, dierenarts/ technical manager
Pia is al een oud gekende aandoening, die anno 2020 bij Nederlandse vleesvarkens nog steeds een grote financiële impact heeft op de resultaten van het vleesvarkensbedrijf. De aandoening heeft meerdere gezichten en langzaam aan weten we steeds meer over deze kiem. Nico Wertenbroek is varkensdierenarts bij MSD Animal Health, en zal u mee nemen in de laatste inzichten, impact op het bedrijf, diagnostiek en controle van deze kiem.
 
21 jaar PIA.
De Oosthof Dierenartsen, Arjan Schuttert, dierenarts
PIA loopt als een rode draad door de dierenartsen loopbaan van Arjan Schuttert. Van een literatuuronderzoek in 1998 tijdens de studie in Utrecht over een mysterieuze nieuwe kiem tot vandaag. Het heeft zijn interesse omdat het vele verschijningsvormen heeft, op verschillende leeftijden kan voorkomen, interactie heeft met andere kiemen en het ziektebeeld per land verschilt. Wetenschappelijk onderbouwd is er geen bewijs voor de interactie tussen PIA en voeding. De praktijk heeft inmiddels anders uitgewezen. Sinds een jaar is er een nieuw vaccin op de markt, graag deelt Arjan Schuttert de ervaringen in de stal met dit nieuwe vaccin. Het werkt tegen acute PIA, maar verbeterd het ook de technische resultaten als de varkens 850 gram/dag groeien?
 
Laat u inspireren en ga na afloop aan de slag met een compleet plan van aanpak!
 
We zien u graag online op 8 december
Duur
1 uur

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Deel dit webinar